top of page
Search

2020 aasta pilt "urbaniseerumine"

Updated: Aug 9, 2020

Trummipõrin!

Maisilabürint 2020, järjekorras üheksas, on valmis!

Vs. Urbaniseerumine

Kuigi paljud meile soovitasid joonistada põllule Koroonakollid, päris seda teed me siiski ei läinud, aga inspiratsiooni pakkus selleaastane suursündmus küll. Nimelt saime kevadiste sündmuste keerises veel erksamalt aru, kui rahul me oleme, et elame väikelinnas ja et meil on maakodu. Siin maal olles läheb elu üsna sama rada edasi ja maailma raskeid hetki loeme aegajalt ajalehest. Hommikukohvi joome õuel pidžaamades linnulaulu kuulates, naabrite liikumist vaatleme 500 meetri kauguselt. Vahepeal oli küll juba tunne, et kodust välja minna ei julge, aga olgem ausad: ega väga ei taha ka. Juba aastast 2008 elab maakeral rohkem inimesi linnas kui maal. Kurb on mõelda, kui paljud inimesed maailmas peavad olema oma mõnekümne ruutmeetrises toas, kui kästakse kodus püsida!

Kui oled harjunud olema maakas, siis saad suurde linna minnes aru, et õhk lõhnab teisiti, siis saad poest tomateid ja masstoodetudtoitu ostes aru, et need maitsevad teisiti, siis saad linnas jalutades aru, et inimesi on väga palju ja keskkond on kivist. Ja koju jõudes.... maal on nii mõnus!

Nüüd ootamegi taas teid kõiki maal olemist nautima. Toretalu on avatud talu, kus jalutada võib igal pool. Teid ootavad maisilabürint, põõsalabürint, loomad, vanasõnamets, palju vahvaid tegutsemisvõimalusi, mänguasja- ja meenekaubamaja, toretaluturulett oma kasvatatud kraamiga.

Maisilabürint, muuseas, on orienteerumismäng, milles tuleb kaardi järgi liikudes üles leida kontrollpunktid. Tublisid orienteerujaid ootab meelehea

Kindlasti võtke kaasa piknikukorv, kuna värskes õhus läheb kõht tühjaks. Oleme teile sättinud mitmeid võimalusi istumiseks ja eine võtmiseks.

Kui omal tegutsemislusti jagub, kaob kaks-kolm tundi nagu niuhti!

Kuigi täna õhtul näeb täiskasvanu veel maisist üle, siis kontrollpunktid ei paista enam ammu välja. Ja kuna viimase kolme päevaga on maisile pikkust lisandunud tervelt 21cm (7cm päevas, hetkel sirgusirutatud mais 175cm, tegelik kõrgus madalam - lehed kaardus), siis Toretalu ootab külalisi alates 24.juulist iga päev kell 12:00 kuni 19:00 ja nii septembri lõpuni. Talu külastamise pilet on 7.-€, kuni kolmeaastased põnnid ja igas vanuses parklas autos istujad tasuta

Näita vähem



1,381 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page